Den Grøne Sløyfa

Vi har mange spennende sykkelritt i Norge, og aller mest kjent er kanskje Birkebeinerrittet. Men det finnes små og store sykkelritt over hele landet, og de arrangeres store deler av sommerhalvåret. Noen ritt er forbeholdt profesjonelle syklister, mens andre ritt er åpne for alle.

Den grønne sløyfa – en flott trasé

Den grøne sløyfa er en veistrekning som tar deg med gjennom vakker natur. Man kan både gå og sykle i dette området. Mange velger rolige sykkelturer på egen hånd, men det blir også arrangert konkurranseritt i sløyfa. Konkurranserittet er 57 km langt.

Vakker utsikt i herlig natur

Den Grøne Sløyfa ligger bare en times biltur fra Bergen, og går fra Evanger via Nesheim til Eidslandet. På veien kan man oppleve vakker natur og villmark. Man kan stanse og ta seg en padletur, bade, fiske, oppleve fosser og stryk, stølsliv og kunst. Gode matopplevelser og overnattingsmuligheter finnes også langs Sløyfa.

Sykling som konkurranseritt

I Norge blir sykling mer og mer populært som konkurransesport, med mange som følger med på de ulike rittene. Det noe mindre konkurranserittet Den Grøne Sløyfa ble avlyst i fjor, men forhåpentligvis går det av stabelen i år. Den Grøne Sløyfa er ikke like stort som Tour de France, men har likevel en vesentlig plass for norske syklister. Og sykkelentusiaster kan alltids ta til seg oddstips for rittet før 2015-løpet, og se om vinneren med best tid i klassen M20-29 fra 2011, Guillaume Potier, kommer til topps i år også. Konkurransen er ikke beregnet spesielt for proffsyklister, men de beste deltakerne kan likevel få favorittstempel foran neste ritt.Den Grøne Sløyfa egner seg fint for turister som gjerne vil ha en rolig og avslappet ferie, samtidig som de er aktive. Man kan selv velge hvor langt man vil sykle hver dag, og man kan overnatte på veien og oppleve natur og kultur i området. Den Grøne Sløyfa egner seg også for barnefamilier. Sykkelferie gjør at man kan ta seg tid til å nyte naturen. På sykkelsetet er man mye mer i kontakt med naturen enn i en bil, og man får virkelig en nærhetsfølelse til alt man passerer. Norge har veldig mange vakre sykkelruter, så man trenger virkelig ikke å dra til utlandet for å oppleve en herlig sykkelferie.